Glükozaminról

Glükozamin építőköve a porctermelésnek

2017. január 17. 23:34 - Katinka75

Az ízületi felszíneket borító porcszövet porcsejtekből és nagy mennyiségű, a sejtek által termelt, sejtközötti állományból áll. A sejt közötti állomány határozza meg a porc mechanikai tulajdonságait, a súrlódási együtthatót, a rugalmasságot, az ellenálló képességet.

A porcsejtek a növekedés befejezése után már nem osztódnak, de továbbra is termelik a sejtközötti állományt alkotó nagyméretű molekulákat.

A porcregenerációra ható készítmények széles körben elérhetővé váltak, amelyeknek két fő összetevője a glükózamin és a kondroitin szulfát a porcszövet egészséges felépüléséhez, regenerációjához is elengedhetetlenek.

stockvault-man-in-helmet136334.jpg

A porcszövet sejt közötti állományának két rendkívül fontos összetevője a glükózamin szulfát és a kondroitin-szulfát, amely vegyületek megfelelő pótlása kulcsfontosságú lehet  az ízületi kopás megelőzésében.

A glükózamin fontos építőköve a porctermelésnek, segítí a károsodott ízületi porcok regenerálódását, gátolja a porcot bontó enzimek a hyaluronidáz működését, így képes megállítani vagy lassítani a porc pusztulásának folyamatát.

A glükózamin leggyorsabban felszívódó formája a glükózamin-szulfát. A kénezett származék azért hatékonyabb mint az alapvegyület, mert a kén molekula hatékonyan stabilizálja a kötőszöveteket alkotó molekulákat.

Az adagolás leggyakoribb formája szájon át történik, a hatóanyagnak így 90%-a felszívódik a bélrendszeren keresztül, de ennek a mennyiségnek mindössze 26 %-át hasznosítja a szervezet,

A glükózamin koncentrációja a májban, a vesében és az ízületi porcokban a legmagasabb, egy része az ízületi folyadékokban is kiválasztódik.

A friss tarajos zöldkagyló egy tradicionális táplálék Új-Zéland kristály- tiszta vízeiből.Értékes táplálékforrás, ami gazdag glükózaminokban és chondroitinben, hasznos az ízületeknek, és segít a könnyebb mozgásban.

Szólj hozzá!
Címkék: glükozamin

A bejegyzés trackback címe:

https://glukozamin.blog.hu/api/trackback/id/tr165366469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása