A glükozamin növeli az ízületi alapállomány víz- és tápanyagtartalmát, fontos szerepe van az ízületek egészségének megóvásában.
Gyorsíthatja a károsodott ízületek regenerációját, javítva az ízület funkcióját és mobilitását. A glükozamin hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő is.
A porcot segítő építő elemek természetes formában a legkedvezőbb összetételben Európában nem fordulnak elő.
Új-Zélandon, földünk legtisztább vizeiben tenyésztik azt a zöldkagyló fajtát, amely gazdagon tartalmazza a porc egészséges regenerálódását segítő anyagokat. A világszerte meginduló kutatások során tudományosan is bebizonyították, hogy az új-zélandi zöldkagyló /Perna canaliculus/ szokatlanul nagy arányban tartalmaz glükozaminoglikánt, amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme, kovasav tartalma pedig a csontokat és a kötőszöveteket erősíti.
Vitaminok, ásványi anyagok kalcium, kálium, magnézium, vas, jód, proteinek, aminosavak és fontos nyomelemek is vannak benne, emellett rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása közismert.
Tanácsos egy olyan szert választani, ami természetes, s így tartós szedése sem jár káros mellékhatással.
Hatásos lehet az Új-zélandi taréjos zöld kagyló porckopás esetén, porckorongsérvnél sportsérüléseknél, sportbetegségeknél,túlsúlyos egyéneknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket, megelőzés céljából,fizikai munkát végző egyéneknél, idős embereknél akiknél már a mozgás problémát jelenthet.